Tejmentes bögrés süti

A tejmentes bögrés süti is készülhet gyümölcsös variációban is. Ebben a receptben meggyet használunk, mely bármely egyéb gyümölccsel helyettesíthető. Ez a süti nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség, mely bármely alkalomra kiváló választás. Tortaformába töltve, akár születésnapra is. A meggy nagyon népszerű sütemény alapanyag és rendkívül egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmazó gyümölcs. Érdemes rendszeresen fogyasztani, mert a meggy jótékony hatása főleg rendszeres fogyasztás mellett érvényesül.

Tej nélküli bögrés süti recept

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg kimagozott friss meggy vagy meggybefőtt (kb. 2 bögrényi)
  • 4 tojás
  • 3 bögre liszt (2,5 dl bögre)
  • 2 bögre cukor
  • 2 dl (kb. ¾ bögre) olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl növényi tejszín
  • fahéj ízlés szerint

A tejmentes bögrés meggyes süti elkészítési lépései:

  1. A friss gyümölcsöt alaposan meg kell mosni, a szárakat, rossz szemeket és a magokat el kell távolítani, majd egy szűrőben le kell csepegtetni. (A meggy levét fogjuk fel.)
  2. Egy tepsit vajazzunk ki és szórjuk meg liszttel vagy sütőpapírral béleljük ki.
  3. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  4. Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a lisztet, keverjük el egy csipet sóval, a sütőporral és az ízlés szerinti fahéjjal.
  5. Ezután a tojásokat, az olajat, a cukrot és a meggy levét keverjük simára.
  6. Majd adagoljuk hozzá folyamatos keverés mellett a lisztet is.
  7. Az egészet alaposan keverjük össze és simítsuk az előkészített tepsibe a tésztát.
  8. Szórjuk a tetejére a meggyet.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 40-45 perc alatt készre sül. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta.

Hagyjuk kicsit hűlni, akkor könnyeben szeletelhető lesz. Porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Ebben az egyszerű receptben a meggy bármely idény gyümölccsel helyettesíthető, vagy akár vegyesen is készíthető például cseresznyével. De nagyon finom ősszel körtével, almával vagy akár szilvával készítve is. Mivel pedig befőttet is használhatunk, bármikor egész évben készíthetjük, nemcsak a friss gyümölcsök szezonjában.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Meggy

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom