Rizslisztes bögrés süti 

A bögrés sütik rendkívül népszerűek, nem véletlenül és a gluténmenteseknek sem kell nélkülözni a finom pitéket, hiszen rizslisztes bögrés süti is egyszerűen készíthető. Ráadásul bármely idény- vagy fagyasztott gyümölcsöt, de akár befőttet is használhatunk. A bögrés pite, akárhogy készüljön is rendkívül egyszerűen és gyorsan összeállítható finom édesség. Bármely alkalomra jó választás, tortaformába sütve, akár tortának is, de akár alkalom nélkül is. Itt cseresznyét használunk, ami rendkívül egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmazó gyümölcs. Melynek jótékony hatása főleg rendszeres fogyasztás mellett érvényesül.

Egyszerű rizslisztes bögrés süti recept

Hozzávalók:

  • 1,5 bögrényi (35-40 dkg) kimagozott cseresznye
  • 4 tojás
  • 0,5 bögre olvasztott vaj
  • 1 bögre rizsliszt
  • ¾ bögre nádcukor
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 csomag sütőpor
  • fahéj ízlés szerint
  • csipetnyi só

Bögrés rizslisztes pite készítése lépésről-lépésre:

  1. A cseresznyéket alaposan meg kell mosni, a szárakat, rossz szemeket és a magokat el kell távolítani, majd le kell csepegtetni.
  2. Egy 20X30 cm-es tepsit vajazzunk ki és szórjuk meg liszttel.
  3. Majd a tojásokat keverjük habosra a cukorral és adjuk hozzá a felolvasztott vajat, végül a joghurtot is.
  4. Alaposan keverjük össze.
  5. A sütőt melegítsük elő 155 fokra.
  6. A rizsliszthez adjuk hozzá a sütőport, egy csipet sót, (ízlés szerint fahéjat) és keverjük el.
  7. A tojásos keverékhez folyamatosan kavarva adagoljuk hozzá a rizslisztet és csomómentesre keverjük.
  8. Majd a kivajazott tepsibe egyengessük bele a tésztát, végül szórjuk meg a lecsepegtetett gyümölccsel.
  9. Az előmelegített sütőbe tesszük és 150-160 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta.

TIPP: A cseresznye meggyel és bármely más idény gyümölccsel helyettesíthető, de keverhetjük vegyesen is a gyümölcsöket. Ősszel készíthetjük almával, körtével, szilvával.

Hagyjuk a tepsiben kihűlni, akkor könnyebben szeletelhető. Fahéjjal elkevert porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Cseresznye

Vissza a kategória cikkeihez