Málnás bögrés süti 

A málnás bögrés süti nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom sütemény, mely bármely alkalomra igazán remek választás. Készíthetjük süteménynek, de tortaformába sütve, akár tortának is, akkor születésnapokat is ünnepelhetünk vele. A málna rendkívül egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmazó gyümölcs, jótékony hatása főleg rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. Érdemes ezért is minél többet fogyasztani a szezonban, vagy akár elrakni télire. Ugyanis lekvárnak is készíthetjük, de remekül le is fagyasztható. Így egész évben bármikor készíthető, érdemes kipróbálni!

Málnás bögrés csokis süti recept

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre friss vagy fagyasztott málna
  • 4 tojás
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre vaj
  • 0,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg (1 tábla) étcsokoládé

Málnás bögrés sütemény elkészítése lépésről-lépésre:

  1. A friss gyümölcsöt alaposan meg kell mosni, a szárakat, rossz szemeket el kell távolítani, majd egy szűrőben le kell csepegtetni.
  2. Egy tepsit vajazzunk ki és szórjuk meg liszttel vagy béleljük ki sütőpapírral.
  3. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  4. Majd a lisztet keverjük el a sütőporral, kakaóporral és egy csipet sóval.
  5. Ezután adjuk hozzá a cukrot és a tejet és keverjük össze.
  6. A csokit törjük darabokra.
  7. A vajat olvasszuk össze a csoki darabokkal és kanalazzuk hozzá a tésztához.
  8. Adjuk hozzá a tojásokat is és alaposan keverjük össze csomómentesre.
  9. Keverhetünk hozzá még csokidarabokat a tésztához.
  10. Majd a sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a masszát és egyengessük el.
  11. A tetejét szórjuk meg a lecsepegtetett málna darabokkal.
  12. Toljuk bele a sütőbe és nagyjából 25-30 perc alatt süssük készre. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta.
  13. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, akkor könnyebben szeletelhető.

Porcukorral megszórva is tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!

Ebben az egyszerű receptben a málna bármely idény gyümölccselmeggy, cseresznye, eper, áfonyahelyettesíthető, vagy akár vegyesen is készíthető.

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna

Vissza a kategória cikkeihez