Joghurtos túrós 

A joghurtos túrós süti rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető almás finomság, mely bármely alkalomra kiváló választás. Mivel bögrével mérhető a sütihez szükséges hozzávalók mennyisége, így a mérleget sem kell elővenni hozzá. Alma helyett készíthetjük körtével vagy szilvával is. Tortaformába sütve akár születésnapokra is remek lehetőség. Számos módon variálható, gazdagítható, érdemes kipróbálni, nem fogunk csalódni!

Joghurtos túrós bögrés süti recept

Hozzávalók:

  • 5 db közepes alma (4 körte, ha körtét használnánk)
  • 2 db közepes – 175 gr-os – natúr joghurt
  • 3 bögre liszt (a bögre 2,5 dl)
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1,5 bögre cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ½ bögre olaj
  • fahéj ízlés szerint
  • csipet só

A joghurtos túrós kevert bögrés süti elkészítési lépései:

  1. Az almát hámozzuk meg és daraboljuk durvára, fedjük le folpackkal és tegyük hűtőszekrénybe.
  2. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  3. Majd a tojásokat keverjük össze a kétféle cukorral.
  4. Adjuk hozzá a joghurtot, az olajat és a villával összetört túrót is.
  5. Alaposan keverjük össze.
  6. A lisztet keverjük el a sütőporral és a csipet sóval, majd folyamatosan adagoljuk a tojásos túrós keverékhez.
  7. Gyors mozdulatokkal keverjük össze, ne túl sokáig, mert ha túl keverjük, akkor nem lesz puha és lágy a tészta.
  8. Egy kb. 20 X 30 cm-es tepsit vajazzunk ki és szórjuk meg liszttel vagy béleljük ki sütőpapírral.
  9. Majd a tésztát öntsük a tepsibe és egyengessük el.
  10. Szórjuk rá az előzőleg összevagdosott almát, szórjuk meg ízlés szerinti fahéjjal (elhagyható) és tegyük az előmelegített sütőbe.
  11. Kb. 20 perc alatt készre sül, de érdemes tűpróbával ellenőrizni, mert sütő függő is.

Ha elkészült hagyjuk a tepsiben kihűlni, úgy könnyebben tudjuk szeletelni. Majd porcukorral megszórva esetleg tejszínhab rózsákkal díszítve kínálhatjuk. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%BAr%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez