Tartalomjegyzék
A gesztenyés bögrés kevert süti nemcsak akkor jó választás, ha maradt a fagyasztóban egy gesztenyemasszánk, hanem akkor is, ha valami nagyon gyors finomságra vágyunk. Bár a gesztenye leginkább ősszel – sült gesztenye formájában – és a karácsony előtti időszakban kerül elő. Pedig egész évben könnyedén hozzájuthatunk a gesztenyemasszához, mely számos sütemény, édesség kedvelt alapanyaga. Ehhez a sütihez még csak a mérleget sem kell elővenni, tényleg nagyon gyorsan elkészíthető. Bármely alkalomra – vagy anélkül is – remek választás.
Gesztenyés bögrés kevert sütemény recept
Hozzávalók:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 bögre cukor
- 2 bögre (2,5 dl) liszt
- 1 bögre natúr joghurt
- 2 egész tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- fél bögre olaj
- 1 maréknyi dió
- rum vagy aroma – ízlés szerint
A gesztenyés bögrés kevert süti elkészítési lépései:
- Először villával nyomkodjuk össze a gesztenyepürét és a dióbelet késsel vágjuk durvára.
- Egy tálba szitáljuk bele a lisztet majd keverjük össze a sütőporral, csipet sóval.
- Egy másik tálba habosra kell keverni a tojásokat a kétféle cukorral, majd hozzá kell adni a joghurtot és a rumot vagy rumaromát is.
- Majd folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a lisztet is.
- Keverjük el és adagoljuk hozzá az összetört gesztenyemasszát, keverjük a tésztához és adjuk hozzá az összetört dióbelet is.
- Az egészet még egyszer óvatosan össze kell keverni.
- Vajjal kikent, lisztezett tepsibe egyengessük el a tésztát.
- Előmelegített sütőben közepes lángon, kb.175-180 fokon sütve kb. 25-30 perc alatt sül meg.
- Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e a tészta: ha már nem ragad rá a tűre a tészta, elkészült.
- Hagyni kell a formában kihűlni és utána könnyedén kiszedhető.
Porcukorral megszórva tetszés szerint felszeletelve tálaljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal, marcipánnal, étcsoki darabokkal vagy ahogy jólesik. Remekül variálható, ízesíthető, igazán csak a fantáziánk és a készleteink szabnak határt. Akár gluténmentesen is készíthető. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Gesztenye
Vissza a kategória cikkeihez