Gesztenyés bögrés kevert  

A gesztenyés bögrés kevert süti nemcsak akkor jó választás, ha maradt a fagyasztóban egy gesztenyemasszánk, hanem akkor is, ha valami nagyon gyors finomságra vágyunk. Bár a gesztenye leginkább ősszelsült gesztenye formájában – és a karácsony előtti időszakban kerül elő. Pedig egész évben könnyedén hozzájuthatunk a gesztenyemasszához, mely számos sütemény, édesség kedvelt alapanyaga. Ehhez a sütihez még csak a mérleget sem kell elővenni, tényleg nagyon gyorsan elkészíthető. Bármely alkalomra – vagy anélkül is – remek választás.

Gesztenyés bögrés kevert sütemény recept 

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 bögre cukor
  • 2 bögre (2,5 dl) liszt
  • 1 bögre natúr joghurt
  • 2 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • fél bögre olaj
  • 1 maréknyi dió
  • rum vagy aroma – ízlés szerint

A gesztenyés bögrés kevert süti elkészítési lépései:

  1. Először villával nyomkodjuk össze a gesztenyepürét és a dióbelet késsel vágjuk durvára.
  2. Egy tálba szitáljuk bele a lisztet majd keverjük össze a sütőporral, csipet sóval.
  3. Egy másik tálba habosra kell keverni a tojásokat a kétféle cukorral, majd hozzá kell adni a joghurtot és a rumot vagy rumaromát is.
  4. Majd folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a lisztet is.
  5. Keverjük el és adagoljuk hozzá az összetört gesztenyemasszát, keverjük a tésztához és adjuk hozzá az összetört dióbelet is.
  6. Az egészet még egyszer óvatosan össze kell keverni.
  7. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe egyengessük el a tésztát.
  8. Előmelegített sütőben közepes lángon, kb.175-180 fokon sütve kb. 25-30 perc alatt sül meg.
  9. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e a tészta: ha már nem ragad rá a tűre a tészta, elkészült.
  10. Hagyni kell a formában kihűlni és utána könnyedén kiszedhető. 

Porcukorral megszórva tetszés szerint felszeletelve tálaljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal, marcipánnal, étcsoki darabokkal vagy ahogy jólesik. Remekül variálható, ízesíthető, igazán csak a fantáziánk és a készleteink szabnak határt. Akár gluténmentesen is készíthető. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Gesztenye

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom