Bögrés zabpelyhes süti  

A bögrés zabpelyhes süti nemcsak gyorsan elkészíthető, de még egészségesebb is, mint a csak finomlisztes sütik. Ráadásul nagyon gyorsan, könnyen elkészíthető és számos módon variálható, gazdagítható. Tényleg csak a fantáziánk és az otthoni készleteink szabhatnak határt. Ha nincs sok időnk, de finom édességre vágyunk, akkor is remek választás, mivel még a hozzávalók kimérésével sem kell időt vesztegetnünk. Igazán könnyen, egyszerűen elkészíthető illatos édesség a végeredmény.

Egyszerű bögrés zabpelyhes almás süti recept

Hozzávalók:

  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 2 bögre zabpehely
  • 0,5 bögre cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 db édes alma
  • 0,5 bögre olvasztott vaj vagy margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagyobb tojás
  • ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál vanília aroma

A kevert bögrés zabpelyhes süti elkészítési lépései:

  1. Keverjük el egy tálban a szódabikarbónát a liszttel és adjunk hozzá egy csipet sót, majd a fahéjat, szerecsendiót is.
  2. Az almát hámozzuk meg és reszeljük le.
  3. Ezután a vajat keverjük habosra a tojással és a kétféle cukorral és a vanília kivonattal.
  4. Adjuk hozzá a lisztes keveréket folyamatosan adagolva.
  5. Végül keverjük hozzá a reszelt almát is és alaposan dolgozzuk össze.
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  7. Egy tepsit vajazzunk ki és szórjuk meg liszttel vagy béleljük ki sütőpapírral.
  8. A tésztából kanállal kisebb kupacokat tegyünk a tepsire a masszából és egyengessük el, formázzuk meg.
  9. Majd toljuk a tepsit az előmelegített sütőbe és süssük készre a kekszeket 12-14 perc alatt.
  10. Akkor jó, ha a széle szép aranybarna.
  11. Hagyjuk a tepsiben kihűlni.

Igazán finom, zamatos, illatos keksz lesz a végeredmény. Jó étvágyat hozzá!

Zabpelyhes bögrés süti:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Zab

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom