Tartalomjegyzék
A bögrés zabpelyhes süti nemcsak gyorsan elkészíthető, de még egészségesebb is, mint a csak finomlisztes sütik. Ráadásul nagyon gyorsan, könnyen elkészíthető és számos módon variálható, gazdagítható. Tényleg csak a fantáziánk és az otthoni készleteink szabhatnak határt. Ha nincs sok időnk, de finom édességre vágyunk, akkor is remek választás, mivel még a hozzávalók kimérésével sem kell időt vesztegetnünk. Igazán könnyen, egyszerűen elkészíthető illatos édesség a végeredmény.
Egyszerű bögrés zabpelyhes almás süti recept
Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 2 bögre zabpehely
- 0,5 bögre cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 1 db édes alma
- 0,5 bögre olvasztott vaj vagy margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 nagyobb tojás
- ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál vanília aroma
A kevert bögrés zabpelyhes süti elkészítési lépései:
- Keverjük el egy tálban a szódabikarbónát a liszttel és adjunk hozzá egy csipet sót, majd a fahéjat, szerecsendiót is.
- Az almát hámozzuk meg és reszeljük le.
- Ezután a vajat keverjük habosra a tojással és a kétféle cukorral és a vanília kivonattal.
- Adjuk hozzá a lisztes keveréket folyamatosan adagolva.
- Végül keverjük hozzá a reszelt almát is és alaposan dolgozzuk össze.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Egy tepsit vajazzunk ki és szórjuk meg liszttel vagy béleljük ki sütőpapírral.
- A tésztából kanállal kisebb kupacokat tegyünk a tepsire a masszából és egyengessük el, formázzuk meg.
- Majd toljuk a tepsit az előmelegített sütőbe és süssük készre a kekszeket 12-14 perc alatt.
- Akkor jó, ha a széle szép aranybarna.
- Hagyjuk a tepsiben kihűlni.
Igazán finom, zamatos, illatos keksz lesz a végeredmény. Jó étvágyat hozzá!
Zabpelyhes bögrés süti:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Zab
Vissza a kategória cikkeihez