Bögrés pudingos süti 

A bögrés pudingos süti rendkívül gyorsan elkészíthető gyümölcsös finomság. Nemcsak őszibarack– vagy sárgabarack szezonban, egész évben bármikor. Fagyasztott gyümölcsöt és befőttet is használhatunk hozzá. Számos módon variálható, gazdagítható, igazán csak a fantáziánk és az otthoni készleteink szabhatnak határt. Érdemes kísérletezni, mert elronthatatlan és megunhatatlan. Bármely alkalomra, de akár egy finom tea vagy kávé mellé, de vendégvárónak is kiváló.

Villámgyors bögrés pudingos barackos süti recept

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 2 tojás
  • ¾ bögre tej (kb. 2 dl)
  • 8 db barack (őszi- vagy sárga is lehet)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ bögre olaj
  • 1 csomag vaníliás főző puding
  • 2 bögre tej
  • 1 evőkanál cukor

A pudingos bögrés süti elkészítési lépései:

  1. Először főzzük meg a pudingot a fél liter tejjel és az evőkanálnyi cukorral a leírásának megfelelően.
  2. Majd tegyük félre és hagyjuk kihűlni.
  3. A barackokat mossuk meg, távolítsuk el a magokat és szeleteljük fel a kívánt méretűre.
  4. Ezután a lisztet keverjük el a sütőporral és egy csipet sóval.
  5. Majd a tojásokat keverjük habosra a cukorral és adjuk hozzá az olajat is.
  6. Adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet és keverjük el csomómentesre.
  7. Egy nagyjából 20 X 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy vajazzuk ki és szórjuk meg liszttel.
  8. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tepsiben, majd egy kanállal a pudingot is kanalazzuk a tésztára, kicsit nyomkodjuk is bele.
  9. Oszlassuk el a tetején a feldarabolt gyümölcsöt és tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe.
  10. Nagyjából 45-50 perc alatt készre sül.

Hagyjuk kihűlni a tepsiben, akkor könnyebben tudjuk majd szeletelni. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

TIPP: A barack helyett bármilyen gyümölccsel készíthetjük.

Egyszerű bögrés barackos pite:

https://hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90szibarack

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom