Bögrés meggyes pite

A bögrés meggyes pite rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom sütemény. Bármely alkalomra igazán nagyszerű választás, kiváló vendégváró édesség is. Készíthetjük süteménynek, de tortaformába sütve, akár tortának is, akkor születésnapokat is ünnepelhetünk vele. A meggy bármely más gyümölccsel is helyettesíthető, akár vegyesen is. Nemcsak meggy szezonban, befőttből vagy fagyasztott gyümölcsből egész évben bármikor. Számtalan módon variálható, gazdagítható, érdemes kipróbálni, nem fogunk csalódni!

Bögrés meggyes piskóta recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg kimagozott friss meggy vagy meggybefőtt (kb. 2 bögrényi)
  • 1 tojás
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • ½ bögre olaj
  • 1 bögre tej
  • 1 csomag sütőpor
  • fahéj ízlés szerint
  • csipet só
  • zsemlemorzsa

A bögrés meggyes pite elkészítése lépésről-lépésre:

  1. A friss gyümölcsöt alaposan meg kell mosni, a szárakat, rossz szemeket és a magokat el kell távolítani, majd egy szűrőben le kell csepegtetni.
  2. Egy tepsit vajazzunk ki és szórjuk meg liszttel vagy béleljük ki sütőpapírral.
  3. Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a lisztet, keverjük el a sütőporral, ízlés szerinti fahéjjal és egy csipet sóval.
  4. Majd a tojást keverjük habosra a cukorral és adjuk hozzá az olajat, valamint a tejet is.
  5. Utána óvatosan adagoljuk hozzá a lisztet és keverjük el csomómentesre a tésztát.
  6. A tepsit szórjuk meg kevés zsemlemorzsával és öntsük bele a tésztát, majd egyengessük el benne.
  7. A lecsepegtetett meggyet forgassuk meg kevés lisztben és szórjuk a tészta tetejére.
  8. Majd 170 fokra előmelegített sütőben süssük 25-35 perc alatt készre. Érdemes 25 perc körül tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta, mert sütőfüggő is.

Hagyjuk kicsit hűlni, akkor könnyeben szeletelhető lesz. Porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Meggy

Vissza   a kategória cikkeihez