Tartalomjegyzék
A bögrés málnás süti nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom sütemény, mely bármely alkalomra igazán nagyszerű vendégváró édesség. Készíthetjük süteménynek, de tortaformába sütve, akár tortának is, akkor születésnapokat is ünnepelhetünk vele. A málna rendkívül egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmazó gyümölcs. A málna jótékony hatása azonban főleg rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. Érdemes ezért is minél többet fogyasztani a szezonban, vagy akár elrakni télire. Ugyanis lekvárnak is készíthetjük, de remekül le is fagyasztható.
Bögrés málnás süti recept
Hozzávalók:
- 30-35 dkg friss vagy fagyasztott málna
- 3 tojás
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- ½ bögre olaj
- 1 dl tej
- ½ cs sütőpor
- fahéj ízlés szerint
- zsemlemorzsa
Bögrés málnás sütemény elkészítése lépésről-lépésre:
- A friss gyümölcsöt alaposan meg kell mosni, a szárakat, rossz szemeket el kell távolítani, majd egy szűrőben le kell csepegtetni.
- Egy tepsit ki kell vajazni, és zsemlemorzsával megszórni.
- A gyümölcs szemeket a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsire kell rétegezni.
- Egy nagyobb tálba kell önteni az előzőleg átszitált lisztet.
- Bele kell keverni a sütőport és a fahéjat.
- Ezután hozzá kell adni a tojásokat, a cukrot, az olajat és a tejet.
- A hozzávalókat alaposan összekeverjük és a málnára öntjük.
- A tetejére is szórhatunk még málnát.
- 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta.
Ebben az egyszerű receptben a málna bármely idény gyümölccsel – meggy, cseresznye, eper – helyettesíthető, vagy akár vegyesen is készíthető. Nagyon finom körtével, de akár almával elkészítve is. Az alma egyébként is nagyon népszerű sütemény alapanyag. A málna szintén számos süteményben felhasználható, kedvelt alapanyag.
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1lna
Vissza a kategória cikkeihez