Bögrés mákos  

A bögrés mákos kevert rendkívül könnyen, egyszerűen elkészíthető édesség. Nem kell mérleggel mérni a hozzávalókat, ehhez egy 2,5 dl-es bögre elegendő. Számos módon variálható, gazdagítható. Így egy egyszerű recept segítségével többféle finom süteményt készíthetünk. A mák ráadásul nagyon egészséges, akárcsak a dió vagy a mandula, mégis rendkívül keveset fogyasztunk belőle. Bármely alkalomra – tortaformában sütve, – akár születésnapra vagy egy délutáni kávé, tea mellé is tökéletes választás.

Egyszerű bögrés mákos kevert süti recept

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt (a bögre: 2,5 dl)
  • fél csomag sütőpor
  • 1 bögre cukor
  • 2 tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre darált mák
  • 2 evőkanál étolaj
  • csipet só
  • frissen reszelt citrom (kezeletlen héjú) héja – ízlés szerint (elhagyható)

A kevert bögrés mákos süti elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Keverjük el egy tálban a sütőport a liszttel és adjunk hozzá egy csipet sót, majd a darált mákot is.
  2. A cukrot keverjük össze a tojással és a kimért tejjel és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat is.
  3. Adjuk hozzá a két evőkanálnyi étolajat is és keverjük bele a lisztes mákba.
  4. Alaposan dolgozzuk össze a masszát majd öntsük kivajazott, kilisztezett – vagy sütőpapírral bélelt – tepsibe vagy kapcsos tortaformába.
  5. Egyenletesen oszlassuk el és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc alatt készre sül. Érdemes azért tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e, mert ez sütő függő is.
  6. Kihűlés után, bármely formára vágva tálálható.
  7. Porcukorral még meg lehet szórni tálalás előtt, de ez el is hagyható.

Igazán finom, zamatos, omlós sütemény lesz a végeredmény. Jó étvágyat hozzá!

Mákos bögrés sütemény I Blondi konyhája:

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1k

Vissza a kategória cikkeihez