Tartalomjegyzék
A bögrés mákos kevert rendkívül könnyen, egyszerűen elkészíthető édesség. Nem kell mérleggel mérni a hozzávalókat, ehhez egy 2,5 dl-es bögre elegendő. Számos módon variálható, gazdagítható. Így egy egyszerű recept segítségével többféle finom süteményt készíthetünk. A mák ráadásul nagyon egészséges, akárcsak a dió vagy a mandula, mégis rendkívül keveset fogyasztunk belőle. Bármely alkalomra – tortaformában sütve, – akár születésnapra vagy egy délutáni kávé, tea mellé is tökéletes választás.
Egyszerű bögrés mákos kevert süti recept
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt (a bögre: 2,5 dl)
- fél csomag sütőpor
- 1 bögre cukor
- 2 tojás
- 1 bögre tej
- 1 bögre darált mák
- 2 evőkanál étolaj
- csipet só
- frissen reszelt citrom (kezeletlen héjú) héja – ízlés szerint (elhagyható)
A kevert bögrés mákos süti elkészítése lépésről – lépésre:
- Keverjük el egy tálban a sütőport a liszttel és adjunk hozzá egy csipet sót, majd a darált mákot is.
- A cukrot keverjük össze a tojással és a kimért tejjel és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat is.
- Adjuk hozzá a két evőkanálnyi étolajat is és keverjük bele a lisztes mákba.
- Alaposan dolgozzuk össze a masszát majd öntsük kivajazott, kilisztezett – vagy sütőpapírral bélelt – tepsibe vagy kapcsos tortaformába.
- Egyenletesen oszlassuk el és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc alatt készre sül. Érdemes azért tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e, mert ez sütő függő is.
- Kihűlés után, bármely formára vágva tálálható.
- Porcukorral még meg lehet szórni tálalás előtt, de ez el is hagyható.
Igazán finom, zamatos, omlós sütemény lesz a végeredmény. Jó étvágyat hozzá!
Mákos bögrés sütemény I Blondi konyhája:
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1k
Vissza a kategória cikkeihez