Tartalomjegyzék
A bögrés mákos muffin rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető édesség. Ráadásul számos módon variálható, gazdagítható, így egy egyszerű recept segítségével többféle finom süteményt készíthetünk. A mák egyébként is nagyon egészséges, akárcsak a dió vagy a mandula, mégis rendkívül keveset fogyasztunk belőle. Ez a finom süti jól záródó dobozban napokig friss és puha marad, érdemes akár több adagot is készíteni belőle. Bármely alkalomra kiváló, de alkalom nélkül egy délutáni tea, kávé mellé is remek választás.
Egyszerű bögrés mákos muffin recept
Hozzávalók:
- 1 bögre (2,5 dl) darált mák
- 1 bögre liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 bögre porcukor
- 2 tojás
- 2,5 dl tej
- 10 dkg vaj vagy margarin
- csipet só
- frissen reszelt citrom (kezeletlen héjú) héja
- fahéj – ízlés szerint (elhagyható)
A gyors mákos muffin elkészítése lépésről – lépésre:
- Először keverjük el egy tálban a sütőport a liszttel és adjunk hozzá egy csipet sót, ízlés szerinti fahéjat majd a darált mákot is.
- A cukrot keverjük habosra a puha vajjal, tojással és a kimért tejjel és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat is.
- Majd az egészet keverjük bele a lisztes mákba.
- Alaposan dolgozzuk össze a száraz és a nedves hozzávalókat, hogy homogén állagú masszát kapjunk.
- A muffin formákat vajazzuk ki és szórjuk meg liszttel vagy béleljük ki papírral.
- Kanállal adagoljuk bele a tésztát, nagyjából a forma háromnegyedéig, mert sütés közben még nőni fog.
- Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és nagyjából 20 perc alatt süssük készre. Érdemes azért tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e, mert ez sütő függő is.
- Hagyjuk a formában kihűlni.
Tálalás előtt még megszórható porcukorral. Jó étvágyat hozzá!
Mákos muffin recept:
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1k
Vissza a kategória cikkeihez