Bögrés mákos meggyes  

A bögrés mákos meggyes süti készíthető tortának, egyszerű süteménynek vagy muffinnak is. Ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen összeállítható finomság. Mivel a hozzávalókat bögrével mérjük, így még a mérlegeléssel sem kell időt vesztenünk. Nagyon sokféleképpen készülhet, hiszen számos módon variálható, gazdagítható. Így egy egyszerű recept segítségével többféle finom süteményt készíthetünk. A mák és a meggy is nagyon egészséges, és remek párosítás számos sütemény kedvelt alapanyagi. Bármely alkalomra kiváló, de alkalom nélkül egy délutáni tea, kávé mellé is remek választás. A meggy savanykás íze és a citrom reszelt héja teszi ellenállhatatlanul zamatossá.

Egyszerű bögrés mákos meggyes süti recept

Hozzávalók:

  • 2 bögre (2,5 dl) mák
  • 1 bögre liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 bögre porcukor
  • 1 tojás
  • 1 bögre tej
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet só
  • frissen reszelt citrom (kezeletlen héjú) héja – ízlés szerint (elhagyható)
  • 1,5 bögre meggy vagy meggybefőtt kimagozva

A bögrés meggyes mákos süti elkészítése:

  1. A kimért meggyet magozzuk ki és csöpögtessük le egy szűrőn.
  2. Majd keverjük el egy tálban a sütőport a liszttel és adjunk hozzá egy csipet sót, akár ízlés szerinti fahéjat majd a darált mákot is.
  3. A cukrot keverjük össze a tojással és a kimért tejjel és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat is.
  4. Majd az egészet keverjük bele a lisztes mákba.
  5. Alaposan dolgozzuk össze csomómentesre a masszát.
  6. A tepsit vagy tortaformát béleljük ki papírral vagy vajazzuk ki és szórjuk meg liszttel és öntsük bele a tésztát.
  7. Ezután a szórjuk rá a leszűrt, kimagozott kicsit lisztben megforgatott meggyet is.
  8. Végül tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe és nagyjából 20-25 perc alatt süssük készre. Érdemes azért tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e, mert ez sütő függő is.
  9. Hagyjuk a formában kihűlni, akkor könnyebben szeletelhető.

Porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Csak keverd össze és sütöd: Kevert meggyes mákos:

https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1k

Vissza a kategória cikkeihez