Tartalomjegyzék
A bögrés mákos meggyes süti készíthető tortának, egyszerű süteménynek vagy muffinnak is. Ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen összeállítható finomság. Mivel a hozzávalókat bögrével mérjük, így még a mérlegeléssel sem kell időt vesztenünk. Nagyon sokféleképpen készülhet, hiszen számos módon variálható, gazdagítható. Így egy egyszerű recept segítségével többféle finom süteményt készíthetünk. A mák és a meggy is nagyon egészséges, és remek párosítás számos sütemény kedvelt alapanyagi. Bármely alkalomra kiváló, de alkalom nélkül egy délutáni tea, kávé mellé is remek választás. A meggy savanykás íze és a citrom reszelt héja teszi ellenállhatatlanul zamatossá.
Egyszerű bögrés mákos meggyes süti recept
Hozzávalók:
- 2 bögre (2,5 dl) mák
- 1 bögre liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 bögre porcukor
- 1 tojás
- 1 bögre tej
- 2 evőkanál olaj
- csipet só
- frissen reszelt citrom (kezeletlen héjú) héja – ízlés szerint (elhagyható)
- 1,5 bögre meggy vagy meggybefőtt kimagozva
A bögrés meggyes mákos süti elkészítése:
- A kimért meggyet magozzuk ki és csöpögtessük le egy szűrőn.
- Majd keverjük el egy tálban a sütőport a liszttel és adjunk hozzá egy csipet sót, akár ízlés szerinti fahéjat majd a darált mákot is.
- A cukrot keverjük össze a tojással és a kimért tejjel és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat is.
- Majd az egészet keverjük bele a lisztes mákba.
- Alaposan dolgozzuk össze csomómentesre a masszát.
- A tepsit vagy tortaformát béleljük ki papírral vagy vajazzuk ki és szórjuk meg liszttel és öntsük bele a tésztát.
- Ezután a szórjuk rá a leszűrt, kimagozott kicsit lisztben megforgatott meggyet is.
- Végül tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe és nagyjából 20-25 perc alatt süssük készre. Érdemes azért tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e, mert ez sütő függő is.
- Hagyjuk a formában kihűlni, akkor könnyebben szeletelhető.
Porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Csak keverd össze és sütöd: Kevert meggyes mákos:
https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1k
Vissza a kategória cikkeihez