Bögrés kevert almás süti 

A bögrés kevert almás süti rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető népszerű édesség. Bármely alkalomra igazán nagyszerű választás. Készíthetjük süteménynek, de tortaformába sütve, akár tortának is, akkor születésnapokat is ünnepelhetünk vele. Az alma rendkívül egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmazó gyümölcs, népszerű sütemény alapanyag. Érdemes rendszeresen fogyasztani, mert jótékony hatása főleg rendszeres fogyasztás mellett érvényesül.

Gyors bögrés kevert almás süti recept

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 2 db alma
  • 1 bögre cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 2 tojás
  • 2 dl kefir vagy joghurt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 kezeletlen vagy bio citrom frissen reszelt héja
  • csipet só

A kevert almás bögrés süti elkészítése lépésről-lépésre:

  1. Először az almákat pucoljuk meg és reszeljük le.
  2. Majd melegítsük elő a sütőt 180 fokra és készítsük elő a tepsit.
  3. Ezitán a lisztet keverjük össze a sütőporral, csipet sóval és az ízlés szerinti fahéjjal.
  4. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá az olajat és a joghurtot vagy kefirt is.
  5. Aztán folyamatosan adagolva keverjük el benne a lisztet és adjuk hozzá a frissen reszelt citromhéját is.
  6. Majd az egészhez keverjük hozzá a reszelt almát és óvatosan öntsük az elkészült tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe. (Vagy vajazzuk ki és szórjuk meg liszttel.)
  7.  180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 30-35 perc alatt készre sül. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta.

TIPP: Ebben az egyszerű receptben az alma bármely idény gyümölccsel helyettesíthető. Nagyon finom körtével, de akár vegyesen elkészítve is.

Hagyjuk a tepsiben kihűlni, akkor könnyebben szeletelhető. Fahéjjal elkevert porcukorral megszórva kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

Maradékmentő bögrés almás pite:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Alma_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom