Tartalomjegyzék
A bögrés joghurtos epres süti nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető gyümölcsös édesség, melyet nemcsak eper szezonban készíthetünk. Mivel pedig mérlegre sincs szükség a mennyiségek kiméréséhez, így igazán jó választás, ha gyors édességre vágyunk. Bármely alkalomra – tortaformában sütve – akár születésnapra is kiváló. Nemcsak az epret kedvelők kedvence lesz, zamatos, omlós, ha egyszer kipróbáljuk mindig enni szeretnénk.
Egyszerű bögrés joghurtos epres süti recept
Hozzávalók:
- 4 bögre liszt (a bögre 2,5 dl)
- 2 pohár natúr joghurt
- 4 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 3 bögre cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 bögre olaj
- 2 pohár eper
- csipet só
A joghurtos epres kevert süti elkészítési lépései:
- Az eperről távolítsuk el a leveleket, csumáját, majd mossuk meg és csöpögtessük le egy szűrön.
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- A lisztet keverjük el a sütőporral és a csipet sóval.
- Majd a tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral.
- Adjuk hozzá a joghurtot és az olajat is.
- Alaposan keverjük össze.
- A lisztet keverjük el a sütőporral és a csipet sóval, majd folyamatosan adagoljuk a tojásos keverékhez.
- Gyors mozdulatokkal dolgozzuk simára a tésztát.
- Egy kb. 20 X 30 cm-es tepsit vajazzunk ki és szórjuk meg liszttel vagy béleljük ki sütőpapírral.
- Majd a tésztát öntsük a tepsibe és egyengessük el.
- Szórjuk rá az előzőleg kisebb darabokra vágott epret és tegyük az előmelegített sütőbe.
- Nagyjából 30 perc alatt készre sül, de érdemes tűpróbával ellenőrizni, mert sütő függő is.
Ha elkészült hagyjuk a tepsiben kihűlni, úgy könnyebben tudjuk szeletelni. Majd porcukorral megszórva esetleg tejszínhab rózsákkal és eper darabokkal díszítve kínálhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Eper_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)
Vissza a kategória cikkeihez