Bögrés joghurtos epres 

A bögrés joghurtos epres süti nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető gyümölcsös édesség, melyet nemcsak eper szezonban készíthetünk. Mivel pedig mérlegre sincs szükség a mennyiségek kiméréséhez, így igazán jó választás, ha gyors édességre vágyunk. Bármely alkalomra – tortaformában sütve – akár születésnapra is kiváló. Nemcsak az epret kedvelők kedvence lesz, zamatos, omlós, ha egyszer kipróbáljuk mindig enni szeretnénk.

Egyszerű bögrés joghurtos epres süti recept

Hozzávalók:

  • 4 bögre liszt (a bögre 2,5 dl)
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 bögre olaj
  • 2 pohár eper
  • csipet só

A joghurtos epres kevert süti elkészítési lépései:

  1. Az eperről távolítsuk el a leveleket, csumáját, majd mossuk meg és csöpögtessük le egy szűrön.
  2. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  3. A lisztet keverjük el a sütőporral és a csipet sóval.
  4. Majd a tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral.
  5. Adjuk hozzá a joghurtot és az olajat is.
  6. Alaposan keverjük össze.
  7. A lisztet keverjük el a sütőporral és a csipet sóval, majd folyamatosan adagoljuk a tojásos keverékhez.
  8. Gyors mozdulatokkal dolgozzuk simára a tésztát.
  9. Egy kb. 20 X 30 cm-es tepsit vajazzunk ki és szórjuk meg liszttel vagy béleljük ki sütőpapírral.
  10. Majd a tésztát öntsük a tepsibe és egyengessük el.
  11. Szórjuk rá az előzőleg kisebb darabokra vágott epret és tegyük az előmelegített sütőbe.
  12. Nagyjából 30 perc alatt készre sül, de érdemes tűpróbával ellenőrizni, mert sütő függő is.

Ha elkészült hagyjuk a tepsiben kihűlni, úgy könnyebben tudjuk szeletelni. Majd porcukorral megszórva esetleg tejszínhab rózsákkal és eper darabokkal díszítve kínálhatjuk. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Eper_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom