Tartalomjegyzék
Bögrés fánk sütőben is süthető és nemcsak a farsangi időszakban készíthetjük. Bár jellemzően farsang környékén keresettebbek leginkább a fánk receptek, egész évben süthetjük őket. Ráadásul sütőben készítve olajszag sem lesz a lakásban. Így csak fánk sütőformára lesz szükségünk. A fánk nemcsak hazánkban nagyon népszerű édesség. Számos módos készíthető, tölthető és különböző mázok segítségével remekül dekorálható is. Ennek a recepetnek nagy előnye, hogy nem kell időt tölteni a hozzávalók kimérésével, valamint dagasztani, keleszteni sem, ezáltal nagyon gyorsan elkészíthető.
Mivel rendkívül gyorsan összeállítható, bármely alkalomra, vagy alkalom nélkül is elkészíthető, ha csak egy kis finom édességre vágynánk.
Bögrés fánk süti recept
Hozzávalók:
- (A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre)
- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű), vagy egy tejföl és egy joghurt
- 2-3 evőkanál cukor
A villámgyors bögrés fánk elkészítési lépései:
- A lisztet keverjük el a sütőporral és egy csipet sóval.
- Majd adjuk hozzá a tojásokat és a joghurtot vagy tejfölt is.
- Keverjük alaposan össze a hozzávalókat. Viszonylag ragadós tészta lesz belőle.
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- A fánktepsit vajazzuk ki és kanalazzuk bele a tésztát. (Habzsákba is tölthetjük és úgy is bele lehet nyomni a formákba).
- 20-25 perc alatt készre sütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta.
- Porcukorral megszórva és ízletes házi lekvárral kínáljuk.
TIPP: A tésztába szórhatunk csoki darabokat, aszalt gyümölcsöket tovább gazdagítva az ízeket.
Ha nincs fánk sütőformánk olajban is kisüthetjük. Ebben az esetben egy evőkanál segítségével szaggassuk a tésztát a majdnem forró olajba. Ha elegendő helyet hagyunk a fánkocskák között, azok magától megfordulnak az olajban. Így egészen biztosan nem marad nyers a közepe.
Jó étvágyat!
http://anyakonyha.hu/10-perces-bogres-fank/
Vissza a kategória cikkeihez