Bögrés diós kevert  

A bögrés diós kevert süti nagyon könnyen, egyszerűen elkészíthető édesség. Igazán gyors is, mivel nem kell mérleggel mérni a hozzávalókat, ehhez egy 2,5 dl-es bögre elegendő. Ráadásul számos módon variálható, gazdagítható. Így egy egyszerű recept segítségével többféle finom süteményt készíthetünk. A dió nagyon egészséges, akárcsak a mák vagy a mandula, mégis rendkívül keveset fogyasztunk belőle. Azt is főleg ünnepek környékén. Ez az egyszerű kevert süti bármely alkalomra – tortaformában sütve, – akár születésnapra vagy egy délutáni kávé, tea mellé is tökéletes választás.

Egyszerű bögrés diós kevert süti recept

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 0,75 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 bögre darált dió
  • 0,75 bögre tej
  • 1 teáskanálnyi fahéj
  • 0,25 bögre étolaj

A kevert diós bögrés süti elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Keverjük el egy tálban a sütőport a liszttel és adjunk hozzá egy csipet sót, majd a darált diót.
  2. A kétféle cukrot keverjük habosra a tojással, majd adjuk hozzá a kimért tejet és az olajat is.
  3. Alaposan dolgozzuk össze a masszát majd öntsük kivajazott, kilisztezett – vagy sütőpapírral bélelt – tepsibe vagy kapcsos tortaformába.
  4. Egyenletesen oszlassuk el és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 25-30 perc alatt készre sül. Érdemes azért tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e, mert ez sütő függő is.
  5. Kihűlés után, bármely formára vágva tálálható.
  6. Porcukorral még meg lehet szórni tálalás előtt, de ez el is hagyható.

Igazán finom, zamatos, omlós sütemény lesz a végeredmény. Jó étvágyat hozzá!

TIPP: Keverhetünk a liszthez, cukrozatlan kakaóport, vagy a dió mellé mandulát, darabolt csokoládét, aszalt gyümölcsöt egyaránt.

Kakaós-diós kevert süti:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Di%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom