Bögrés cseresznyés pite 

A bögrés cseresznyés pite rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség. Bármely alkalomra jó választás, tortaformába sütve, akár tortának is, akkor születésnapokat is ünnepelhetünk vele. A cseresznye egyébként is rendkívül egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmazó gyümölcs. A cseresznye jótékony hatása azonban főleg a rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. Ez a süti nemcsak szezonban készülhet friss gyümölcsből, mivel a befőtt is tökéletesen megfelelő hozzá.

Egyszerű bögrés cseresznyés pite recept

Hozzávalók:

  • 1 bögrényi (30-35 dkg) kimagozott cseresznye
  • 3 tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • ½ bögre olaj
  • 1 dl tej
  • ½ cs sütőpor
  • fahéj ízlés szerint
  • zsemlemorzsa

A bögrés cseresznyés pite elkészítése lépésről-lépésre:

  1. A cseresznyéket alaposan meg kell mosni, a szárakat, rossz szemeket és a magokat el kell távolítani, majd le kell csepegtetni.
  2. Egy tepsit ki kell vajazni, és zsemlemorzsával megszórni.
  3. A cseresznye szemeket a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsire kell rétegezni.
  4. Egy nagyobb tálba kell önteni az előzőleg átszitált lisztet.
  5. Bele kell keverni a sütőport és a fahéjat.
  6. Ezután hozzá kell adni a tojásokat, a cukrot, az olajat és a tejet.
  7. A hozzávalókat alaposan összekeverjük és a cseresznyére öntjük.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta.

TIPP: A cseresznye meggyel és bármely más idény gyümölccsel helyettesíthető, de keverhetjük vegyesen is a gyümölcsöket. Ősszel készíthetjük almával, körtével, szilvával.

Hagyjuk a tepsiben kihűlni, akkor könnyebben szeletelhető. Porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Cseresznye

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom