Tartalomjegyzék
A bögrés cseresznyés pite rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség. Bármely alkalomra jó választás, tortaformába sütve, akár tortának is, akkor születésnapokat is ünnepelhetünk vele. A cseresznye egyébként is rendkívül egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmazó gyümölcs. A cseresznye jótékony hatása azonban főleg a rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. Ez a süti nemcsak szezonban készülhet friss gyümölcsből, mivel a befőtt is tökéletesen megfelelő hozzá.
Egyszerű bögrés cseresznyés pite recept
Hozzávalók:
- 1 bögrényi (30-35 dkg) kimagozott cseresznye
- 3 tojás
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- ½ bögre olaj
- 1 dl tej
- ½ cs sütőpor
- fahéj ízlés szerint
- zsemlemorzsa
A bögrés cseresznyés pite elkészítése lépésről-lépésre:
- A cseresznyéket alaposan meg kell mosni, a szárakat, rossz szemeket és a magokat el kell távolítani, majd le kell csepegtetni.
- Egy tepsit ki kell vajazni, és zsemlemorzsával megszórni.
- A cseresznye szemeket a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsire kell rétegezni.
- Egy nagyobb tálba kell önteni az előzőleg átszitált lisztet.
- Bele kell keverni a sütőport és a fahéjat.
- Ezután hozzá kell adni a tojásokat, a cukrot, az olajat és a tejet.
- A hozzávalókat alaposan összekeverjük és a cseresznyére öntjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta.
TIPP: A cseresznye meggyel és bármely más idény gyümölccsel helyettesíthető, de keverhetjük vegyesen is a gyümölcsöket. Ősszel készíthetjük almával, körtével, szilvával.
Hagyjuk a tepsiben kihűlni, akkor könnyebben szeletelhető. Porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Cseresznye
Vissza a kategória cikkeihez