Bögrés almás 

A bögrés almás süti nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom sütemény, mely bármely alkalomra igazán nagyszerű választás. Készíthetjük süteménynek, de tortaformába sütve, akár tortának is, akkor születésnapokat is ünnepelhetünk vele. Az alma rendkívül egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmazó gyümölcs, népszerű sütemény alapanyag. Érdemes rendszeresen fogyasztani, mert jótékony hatása főleg rendszeres fogyasztás mellett érvényesül.

Gyors bögrés almás süti recept

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 2 tojás
  • 2 dl joghurt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 kezeletlen vagy bio citrom frissen reszelt héja
  • csipet só

Az almás kevert süti elkészítése lépésről-lépésre:

  1. Az almákat pucoljuk meg és reszeljük le.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és készítsük elő a tepsit.
  3. A lisztet keverjük össze a sütőporral, csipet sóval és az ízlés szerinti fahéjjal.
  4. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá az olajat és a joghurtot is.
  5. Aztán folyamatosan adagolva keverjük el benne a lisztet és adjuk hozzá a frissen reszelt citromhéját is.
  6. Majd az egészhez keverjük hozzá a reszelt almát és óvatosan öntsük az elkészült tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe. (Vagy vajazzuk ki és szórjuk meg liszttel.)
  7.  180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 30-35 perc alatt készre sül. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta.

TIPP: Ebben az egyszerű receptben az alma bármely idény gyümölccsel helyettesíthető. Nagyon finom körtével, de akár vegyesen elkészítve is.

Hagyjuk a tepsiben kihűlni, akkor könnyebben szeletelhető. Fahéjjal elkevert porcukorral megszórva kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

Maradékmentő bögrés almás pite:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Alma_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)

Vissza a kategória cikkeihez