Banános mandulás kevert   

A banános mandulás kevert süti annyira omlós és puha, hogy megunhatatlan, ellenállhatatlan! Ráadásul rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető sütemény, mely számos módon variálható, gazdagítható. Így egy egyszerű recept segítségével többféle finomságot készíthetünk. A banán egyébként is népszerű sütemény alapanyag, és szinte egész évben könnyedén hozzájuthatunk. Ez a finom süti jól záródó dobozban napokig friss és puha marad, érdemes akár több adagot is készíteni belőle. Bármely alkalomra kiváló, de alkalom nélkül is egy délutáni tea, kávé mellé remek választás. Megunhatatlan egész évben!

Egyszerű bögrés banános mandulás kevert süti recept

Hozzávalók:

  • 3/4 bögre (2,5 dl) cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 3/4 bögre vaj
  • 3 tojás
  • 1,5 bögre darált mandula
  • 3 db banán
  • fahéj – ízlés szerint (elhagyható)

A banános mandulás kevert süti elkészítési lépései:

  1. Először keverjük el egy tálban a sütőport a liszttel és adjunk hozzá egy csipet sót, a fahéjat és a darált mandulát is.  Keverjük el.
  2. A banánokat nyomjuk össze villával egy tányéron.
  3. A tojást keverjük habosra a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat és alaposan keverjük össze.
  4. Óvatosan keverjük hozzá a banánt is és dolgozzuk össze.
  5. Majd folyamatosan adagoljuk hozzá a fahéjjal ízesített lisztet és dolgozzuk simára a tésztát.
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  7. Egy tepsit vajazzunk ki és liszttel szórjuk meg, vagy sütőpapírral béleljük ki.
  8. A tésztát egyengessük bele.
  9. Tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe és nagyjából 20-25 perc alatt süssük készre. Érdemes azért tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e, mert ez sütő függő is.
  10. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, akkor könnyebben szeletelhető.

Porcukorral megszórva kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

Diétás banános muffin:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Ban%C3%A1n

Vissza a kategória cikkeihez