Almás mákos 

Az almás mákos sütemény egy rendkívül zamatos, finom édesség, mely többféle variációkban készíthető. Az alma és a mák is népszerű, kedvelt sütemény alapanyag, együtt is sokféle finomság készíthető belőlük. Ráadásul egyszerűen és gyorsan összeállítható, kezdők is bátran nekiállhatnak, a sikerélmény garantált!

Ez egy egyszerű kevert almás sütemény recept, mely tovább variálható, ízesíthető. Akár más gyümölcsökkel is helyettesíthető, akár vegyesen is lehet használni őket. Ízesíthető akár fahéjjal, vaníliával is. Vagy a tésztájába akár kakaó por is keverhető, még fele-fele arányban is. Tényleg csak a fantáziánk és az ízvilágunk szabhat határt.

Bögrés almás mákos kevert süti recept

Hozzávalók:

  • 1 bögre (2 dl =200 g) liszt
  • 1 bögre cukor
  • 4 db alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 1 bögre darált mák
  • 2 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

A kevert bögrés mákos almás süti elkészítési lépései:

  1. Először mossuk meg az almákat, majd hámozzuk meg és reszeljük le őket.
  2. A lisztet szitáljuk át kell, keverjük el a sütőporral és a csipet sóval.
  3. A tojásokat verjük fel habverővel és keverjük el a kétféle cukorral.
  4. Ezután a liszthez adjuk hozzá az étolajat, a tejet, a citrom lereszelt héját, a reszelt almát és a darált mákot is.
  5. Az egészet jó alaposan keverjük össze.
  6. Egy tepsit vajazzunk ki, szórjuk meg liszttel és a masszát nem túl vastagon egyenletesen simítsuk bele.
  7. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 30 perc alatt süssük készre. Célszerű tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e.
  8. Kihűlés után, bármely formára vágva tálálható.
  9. Porcukorral még meg lehet szórni tálalás előtt, de ez el is hagyható.

Igazán finom, zamatos, omlós sütemény lesz a végeredmény. Jó étvágyat hozzá!

Hihetetlenül egyszerű és finom: Almás-mákos (Szécsi Szilvi):

https://hu.wikipedia.org/wiki/Alma_(n%C3%B6v%C3%A9nynemzets%C3%A9g)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom